recensies

Merleyn Muziekmeerdaagse

Merleyn DoetinchemCorduroy uit Arnhem en Nijmegen bestaat zo'n tien jaar en heeft een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De puntige rauwe indierock wordt dan ook heel geroutineerd gespeeld en er zit een flinke dosis humor in het optreden. Met name zanger Johan Reukers viert een mooi feestje op het podium en dat werkt aanstekelijk bij het publiek.
Jannes Jansen (Gelderlander)

vrijdag 18 november 2016


3voor13, Geslaagd verjaardagsfeest in Little Devil

Corduroy Little Devil TilburgAlternatief verjaardag vieren met '50 years of peer'
Wanneer het trio Corduroy het podium betreedt, gaat het publiek direct los. De mannen staan de volle set met snerende overtuiging weg te spelen. Corduroy mag dan een niet al te gecompliceerd indierockbandje zijn met een snufje rock 'n roll, spelen doet de band ontzettend strak. De nostalgie druipt met tijden van het podium, zeker wanneer de zin 'Twenty Years Ago' herhaaldelijk wordt gezongen en het publiek dit dankbaar ontvangt als party anthem. Dat bepaalde beats veel herhaald worden, neemt de volle zaal dan ook voor lief. "Een beetje zoals de Ramones", oppert een enthousiaste bezoeker. Op het geluid valt dan ook niets aan te merken, de ruwe punk klinkt soepel en vol in de oren.
Ondanks – of misschien wel dankzij – een overvloed aan in elkaar vervlochten genres met rauwe indierock als basis, heeft Corduroy een eigenwijze en sterk aanwezige identiteit. De uitstraling draagt hier aan bij: de zanger heeft iets weg van wat de liefdesbaby van David Bowie en Rammstein-frontman Till Lindeman zou kunnen zijn.
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/tilburg/nieuws/2016/februari/50-years-of-peer.html Elysa van der Ven

vrijdag 19 februari 2016


Optreden Wim's Muziekkelder Doetinchem

Wim's MuziekkelderTrio corduroy bij Wim's Muziekkelder. Vlotte muziek, lage bassen, fijne roffels op toms en cymbals en meerstemmige zang (tegelijkertijd). Oorverdovend " post punk " indie rock. Goed gedaan op de zondagmiddag!
David Gabeler

zondag 31 januari 2016


Optreden Luxorlive

Luxorlive ArnhemHet Arnhemse 'powertrio' Corduroy mag de avond openen. Corduroy is opgericht in 2007 en bestaat uit Johan Reukers, gitaar zang, Mart van Zijl, bas en Peter van der Linde, drums. Een trio met de nodige levens- en podiumervaring. Indie-rock met een vleug grunge dat met veel enthousiasme en plezier wordt gebracht. Zanger/ gitarist Johan beweegt zich met een hoop energie en expressie over het podium en heeft een mooi krachtig stemgeluid. Regelmatig zoekt hij het contact met drummer Peter die al even uitgelaten en strak zijn vellen ranselt. Bassist Mart is de rustige van het stel maar kan daarmee zijn knappe basspel niet verbloemen. Geregeld maakt hij gebruik van zijn effectenpaneel wat zorgt voor een bijzonder fraai, soms bijna on-bas geluid. Een overtuigend optreden en de reacties van het publiek zijn dan ook navenant. http://rockmuzine.nl/2015/04/25/navarone-luxor-live-arnhem-24-04-2015/ Ariane van Ginneke

vrijdag 24 april 2015


Recensie 3 voor 12 Pre Incubate Extase Tilburg

Extase TilburgHet stevig doorrijpte Arnhemse 'powertrio' Corduroy. Deze band produceert krachtige (underground)rock met een onmiskenbare zweem (post)grunge, en ook hier valt het enthousiasme van het licht gerimpelde gezelschap op. De drummer brult tussen twee nummers door dat de mensen op het terras eens naar binnen moeten komen om het handjevol toeschouwers in de zaal aan te vullen, maar gelukkig vat zanger/gitarist Johan Reukers de zaak luchtiger op en bedankt het tiental aanwezigen persoonlijk voor hun komst. Waarom de rest zich niet naar binnen waagt, blijft ons in ieder geval een raadsel, want de op hoog volume over de zaal uitgestorte rock van deze drie heren is bijzonder aanstekelijk, en beweegt enkele jongens en meisjes op leeftijd tot een woeste en uitgelaten vorm van dansen die ons doet terugdenken aan het speelplein. Nu ja, their loss... (MdW)

vrijdag 12 september 2014


Recensie Armand Hoogland Paradiso

Paradiso voorprogramma BreedersHet recht voor zijn raap no-nonsense indie-rock-trio uit Arnhem en Nijmegen Corduroy openen voor The Breeders. Corduroy is ongecompliceerd stuwende indie-rock met aparte zangpartijen waarmee zij een goede sets neerzetten als opwarmer van The Breeders. Foto's van Corduroy zie: http://www.flickr.com/photos/muziekfotograaf/sets/72157633954249304/ muziekfotograaf

maandag 3 juni 2013


Recensie 3 voor 12 The Stage GeselXL

The Stage Gesel XLDe mannen van Corduroy omschrijven zichzelf vanavond gekscherend als 40-plussers. Maar leeftijd speelt in de kwaliteit van hun muziek geen rol want dit ervaren drietal weet hoe indierock gespeelt moet worden. De nummers zijn kort en kennen veel zuivere driestemmige zangpartijen, waarbij het spelplezier ervan afspat. Het is jammer dat de zang niet altijd goed verstaanbaar is, maar Corduroy gooit alle remmen los en krijgt de zaal aan het dansen. Rock-'n-roll, raggen en stampen: vanaf de basversterker ziet Arie dat het weliswaar niet verrassend, maar wel goed is.

vrijdag 5 november 2010


Recensie 3 voor 12 Jacobiberg Oefenruimte Concerte

Jacobiberg Oefenruimte ConcertenDe drie mannen van postpunkcombo Corduroy zijn een vaste gast op de Jacobiberg en dat is meer dan terecht. Niks moeilijk doen met gepiel op gitaren en drums, maar gewoon recht voor zijn raap de liedjes op het publiek afvuren! Dat allemaal met het grootste plezier, want dat spat er echt wel vanaf. Heerlijk zo'n band die zich niet meer zo nodig hoeft te bewijzen door moeilijk te doen en daarbij vergeet waar het echt omgaat: goede muziek maken en dan doen ze!

zondag 27 september 2009


Corduroy @ Club 3voor12 Arnhem-Nijmegen

The Stage 3 voor 12Eerlijk en recht voor zijn raap rocktrio uit Arnhem en Nijmegen, de mannen hebben hun sporen al verdiend in vele bandjes. Corduroy is een vlotte band, waar de liefde voor muziek van afstraalt. De heren kennen de kracht van de herhaling goed en durven deze ook gedoseerd in te zetten. Een prettige kennismaking.

vrijdag 26 juni 2009


Recensie 3 voor 12 Jacobiberg Oefenruimte Concerte

Jacobiberg Oefenruimte ConcertenDe ervaren muzikanten van Corduroy hebben hun verleden in bands als Mnner Ohne Nerven en Plankton achter zich gelaten en staan nu ongecompliceerd te rocken. Dankzij een stuwende ritmesectie en aparte zangpartijen zetten zij een van de leukste sets van de dag neer. De groei zit er nog steeds in.

zondag 28 september 2008


Recensie 3 voor 12 Veel Arnhemse meisjes

Hotel Bosch Veel Arnhemse MeisjesOm half acht opent Corduroy Veel Arnhemse Meisjes. Inderdaad, best vroeg, maar geen reden voor de band om rustig te beginnen. Corduroy klinkt als een vrachttrein op stoom ergens in de oneindige Australische binnenlanden. Heel af en toe wordt gestopt voor een break, maar dan weer door. Lekker dikke stonergroove. Drie man sterk zetten ze een lekker volle sound neer en dat ondanks de stemproblemen van de drummer. Beterschap!

zaterdag 19 april 2008


Recensie 3 voor 12 Jacobiberg Paas Concerten

Paasconcerten 2008Dan betreedt Corduroy het podium van de steeds warmere zaal. Deze band bestaat uit drie gelouterde muzikanten die sinds vorig jaar bezig zijn om puntige indierock te fabriceren. Het is te merken dat het no-nonsense karakter en dito speelwijze niet geacteerd is. Ze doen gewoon wat ze leuk vinden; niet al te strak, maar goed uitgevoerde, pakkende melodieuze indierocknummers spelen, die voor het grootste deel overeind blijven. Dit drietal laat zien dat er - in tegenstelling tot de gelijknamige kledingstof - wel dégelijk rek zit in Corduroy!

zondag 23 maart 2008


Recensie 3 voor 12 Arnhemse meisjes

Hotel Bosch Arnhemse MeisjesOp naar de volgende Meisjes, hoewel Vrouwen beter was geweest. De as van de 'new kids' Corduroy wordt gevormd door oude rockers met jarenlange rockervaring in de achterzak. En dat merk je. Ongedwongen worden de twee akkoorden de zaal ingegooid. De korte set rammelt hier en daar, de achtergrondzang is niet retestrak, maar het intense stemgeluid van de zanger/gitarist, de compromisloze, vette nummers en de vrije interpretatie van 'Lakini's Juice' van Live maken veel goed.
Niet de beste band van de avond, wel eentje waarin iedereen wel even in wil spelen. Niet lullen, rocken!
En de eindact is ronduit koddig. De kleine bassist moet springen om bij de microfoon van de veel langere zanger te komen om zijn vocale bijdrages te kunnen leveren. Gelukkig hoeft hij maar 20 keer te 'woehoe'en'.

donderdag 4 oktober 2007


Recensie 3 voor 12 Jacobiberg Oefenruimte Concerte

Jacobiberg Oefenruimte ConcertenCorduroy biedt het publiek in het Oefenhok een ander slag puntige muziek. Echte indierock met een rauwe rand. Uit de smeulende resten van Männer Ohne Nerven en Plankton is recentelijk dit trio ontstaan, en ze zijn nu al legendarisch: ze zullen de Oefenruimteconcertenannalen ingaan als eerste en wellicht enige band die driemaal achter elkaar één en hetzelfde nummer speelden: "Whoo". Dat dit aan een gebrek aan nummers ligt maakt niet uit, een vierde keer had nog best gemogen! Lekker.

zondag 30 september 2007